Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 september, 2020 - 11:49Uppdaterad: onsdag, 2 september, 2020 - 14:12
  • Betydligt fler var arbetslösa i staden än på landsbygden som helhet, men den kommun där flest är arbetslösa är Eckerö. Foto: ÅRTV

Antalet arbetslösa minskar långsamt

Antalet arbetslösa har minskat långsamt sedan mitten av juni. Det skriver statistik- och utredningsbyrån ÅSUB i ett pressmeddelande.

I augusti var det relativa arbetslöshetsantalet i genomsnitt 10,5 procent, jämfört med 3,3 procent för samma period i fjol.
Ungefär 0,6% av den totala arbetskraften var sysselsatt i någon form av sysselsättningsfrämjande åtgärder.
I statistiken definieras både arbetslösa arbetssökande och permitterade personer som arbetslösa.

Ungefär 21 procent av de arbetslösa var permitterade, en minskning på 65 personer sedan i juli. Däremot fortsatte antalet långtidsarbetslösa att öka något inom alla åldersgrupper.
Procentuellt är arbetslösheten fortfarande störst i gruppen under 25 år.

Arbetslösheten var som minst i skärgården, 6,7 procent jämfört med 2,3 procent i fjol. På landsbygden var motsvarande siffra 8,9 procent och i Mariehamn 13,2 procent.
Den kommun där flest var arbetslösa var Eckerö med 13,9 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »