Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 13:48Uppdaterad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 16:16
  • Riksdagsutskott ändrade begränsningar för restauranger. Arkivbild.

Ändrade begränsningar för restauranger

Näringslivet får inte begränsas så som riksregeringen föreslår med sina restriktioner för restaurangbranschen. Det har grundlagsutskottet beslutat.

I dag höll riksdagens social- och hälsovårdsutskott presskonferens och slog fast att restriktionerna ska kunna variera regionalt beroende på hurdant smittoläget är och även beroende på hurdan servering utskänkningsställena har. Nattklubbar, barer och pubar ska regleras strängast eftersom man anser att smittorisken är störst i dessa. Där kan man begränsa antalet personer med högst 50 procent av det normala. Matserveringar och kaféer kan begränsas med högst 25 procent av det normala. Färjor, med avgång på kvällen ska inte beröras av de begränsade öppettiderna och inte heller bensinmackars kafé- och restaurangverksamhet, som har nattöppet.

Riksdagen behandlar lagförslaget om begränsningarna nästa vecka och lagen ska träda i kraft i början av november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »