Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 november, 2021 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 10 november, 2021 - 07:56

ÅMHM pekar på flera brister på Trobergshemmet

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har funnit brister på Trobergshemmet efter en granskning.

Det var i våras myndigheten upprättade ett ärende efter att både anhöriga och personal hört av sig till myndigheten och uttryckt oro. ÅMHM konstaterar nu att Trobergshemmet måste upprätta ett system för egenkontroller som också ska omfatta rutiner för personalens anmälningsskyldighet. Man har också haft obehörig personal som utfört vissa administrativa uppgifter och man har till exempel inte regelbundet samlat in klienters och anställdas åsikter om verksamheten. Vad gäller personaldimensioneringen uppmärksammar ÅMHM Trobergshemmet på att service av god kvalitet förutom rätt personaldimensionering även förutsätter att personalen har rätt utbildning och att arbetet är strukturerat utgående från det servicebehov som motsvarar de äldres funktionsförmåga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »