Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2021 - 14:33Uppdaterad: torsdag, 11 november, 2021 - 17:34

ÅMHM omhändertar får – säljs eller avlivas

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har beslutat att omhänderta en fårägares djur för att sälja eller avliva dem.

Mannen som äger fåren har under sommaren haft djuren på en plats där de haft tillgång till vatten och översyn av en annan person. Mannen har tidigare uppgett för ÅMHM att han avser skicka fåren till slakt, men detta har inte skett. Under september har myndigheten försökt kontakta mannen via telefon, SMS och brev flera gånger utan framgång. Personen som haft hand om fåren under sommaren har heller inte lyckats få tag i mannen. Fåren har nu inga torra liggplatser, ingen tillgång till mat och är nu utan översyn. ÅMHM anser att fåren är övergivna och att situationen är brådskande, eftersom mannen inte går att få tag på behöver myndigheten heller inte höra honom inom beslut fattas. ÅMHM har tidigare utdömt vite men mannen har inte heller hämtat ut det brevet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »