Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 november, 2021 - 13:49Uppdaterad: måndag, 22 november, 2021 - 15:04

Åland kvar i utgångsfasen trots ökande smittotal

Trots att coronaincidensen ökat till 63 på 100.000 de senaste två veckorna förblir Åland i epidemins utgångsfas.
 

Det rapportrar samarbetsgruppen efter sitt möte i dag, måndag.

- Smittsituationen är ännu inte så oroande att det finns anledning att ge några ändrade riktlinjer för allmänheten, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

17 av de 19 fall som bekräftats de senaste två veckorna konstaterades förra veckan, och enligt pressmeddelandet sitter cirka 40 personer i karantän. I åtminstone ett av fallen har samhällssmitta inte kunnat uteslutas.

Landskapsläkare Knut Lönnroth säger att ingen för närvarande kräver sjukhusvård och att det således inte föreligger någon större belastning på vården.
- Som jourhavande smittskyddsläkare tidigare sagt är de flesta av de nya fallen ovaccinerade, och många är barn under tolv. Det finns även några fullt vaccinerade bland de nya fallen, men ingen av dem har i nuläget några allvarliga symtom, säger Knut Lönnroth.

Totalt har 76 procent av ålänningarna tagit den första dosen vaccin och 74 den andra.
I gruppen över tolv år är siffrorna 88 och 85 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »