• 20 tjänster mindre blir det på det här kontoret. Arkivfoto
Christer Fahlstedt, vd Paf
Ludwig Winberg, personalrepresentant på Paf
Christer Fahlstedt, vd Paf (lång version från Åland idag)
Ludwig Winberg, personalrepresentant på Paf (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 12:01, uppdaterad: fredag, 12 oktober, 2018 - 17:04

26 tjänster försvinner från Paf

26 tjänster försvinner hos PAF, det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som spelbolaget haft.

Av dem är det 20 tjänster på Åland och sex i Helsingfors. Enligt pressmeddelandet har 18 personer accepterat ett frivilligt avgångsvederlag och de övriga tjänster har försvunnit genom omplaceringar och frivilliga alternativ. Ingen person har sagts upp.

-Det är alltid en uppslitande och negativ process och det är skönt att förhandlingarna är slut, säger vd Christer Fahlstedt.

Nu sker en omorganisation inom bolaget.

-Omorganisationen ska göra oss snabbare och mer konkurrenskraftiga. Det blir tydligare vem som har ansvar för att generera vilka intäkter och det blir ett mer logiskt flöde mellan olika avdelningar, säger Fahlstedt.

Ludvig Winberg är personalrepresentant vid Paf och han säger att det varit en tuff tid på Paf.

-Det har varit tryckt stämning och det är aldrig roligt att förlora kolleger, säger han. Fortfarande kan jag tycka att det inte är helt rätt att så många får gå, vi är ändå ett bolag som gör en väldigt stor vinst, så även detta år, säger Ludvig Winberg.

Fler Nyheter

Misstänkt rattfylleri i Hammarland

Under natten inträffande en trafikolycka i Hammarland, när polisen kom till platsen visade det sig att föraren blåste positivt vid alkoholtest.

Renovering av Föglö skola blir dyrare

Renoveringen och om-och tillbyggnaden av skolan på Föglö blir dyrare än beräknat och därför föreslår nu kommunstyrelsen inför fullmäktige att tilläggsanslag beviljas.

Dagsböter för fornminnesförseelse

Nina Smeds rapporterar:
30 dagsböter på sammanlagt 1260 euro blev domen för kommunpolitikern och entreprenören Tomas Blomberg för fornminnesföreseelse 2016 i Hammarland.

IFK fyller 100

Christer Björkman om firandet:
I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då...

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita. - Det är...

”Resultatet av en enig åländsk linje”

Roger Nordlund intervjuas av Nina Smeds:
-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

"Ännu några milstolpar kvar”

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds:
-Ännu finns det några milstolpar kvar tills Åland har sitt nya ekonomiska system, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Ny kaj i Mariehamns hamn

Alef Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns hamn ska bygga om Kaj 3 för att anpassa den till Viking Lines nya fartyg. Arbetet innebär bland annat att man utrustar kajen med automatisk förtöjning.

Strejkförhandlingarna fortsätter idag

Förhandlingarna mellan Sjömansunionen och rederierna fortsätter idag och beräknas hålla på åtminstone till på lördag. Det säger Jukka Ahtela vid Riksförlikningsmannens byrå.