Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 12:01Uppdaterad: fredag, 12 oktober, 2018 - 17:04
  • 20 tjänster mindre blir det på det här kontoret. Arkivfoto

26 tjänster försvinner från Paf

26 tjänster försvinner hos PAF, det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som spelbolaget haft.

Av dem är det 20 tjänster på Åland och sex i Helsingfors. Enligt pressmeddelandet har 18 personer accepterat ett frivilligt avgångsvederlag och de övriga tjänster har försvunnit genom omplaceringar och frivilliga alternativ. Ingen person har sagts upp.

-Det är alltid en uppslitande och negativ process och det är skönt att förhandlingarna är slut, säger vd Christer Fahlstedt.

Nu sker en omorganisation inom bolaget.

-Omorganisationen ska göra oss snabbare och mer konkurrenskraftiga. Det blir tydligare vem som har ansvar för att generera vilka intäkter och det blir ett mer logiskt flöde mellan olika avdelningar, säger Fahlstedt.

Ludvig Winberg är personalrepresentant vid Paf och han säger att det varit en tuff tid på Paf.

-Det har varit tryckt stämning och det är aldrig roligt att förlora kolleger, säger han. Fortfarande kan jag tycka att det inte är helt rätt att så många får gå, vi är ändå ett bolag som gör en väldigt stor vinst, så även detta år, säger Ludvig Winberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »