• 20 tjänster mindre blir det på det här kontoret. Arkivfoto
Christer Fahlstedt, vd Paf
Ludwig Winberg, personalrepresentant på Paf
Christer Fahlstedt, vd Paf (lång version från Åland idag)
Ludwig Winberg, personalrepresentant på Paf (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 12:01, uppdaterad: fredag, 12 oktober, 2018 - 17:04

26 tjänster försvinner från Paf

26 tjänster försvinner hos PAF, det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som spelbolaget haft.

Av dem är det 20 tjänster på Åland och sex i Helsingfors. Enligt pressmeddelandet har 18 personer accepterat ett frivilligt avgångsvederlag och de övriga tjänster har försvunnit genom omplaceringar och frivilliga alternativ. Ingen person har sagts upp.

-Det är alltid en uppslitande och negativ process och det är skönt att förhandlingarna är slut, säger vd Christer Fahlstedt.

Nu sker en omorganisation inom bolaget.

-Omorganisationen ska göra oss snabbare och mer konkurrenskraftiga. Det blir tydligare vem som har ansvar för att generera vilka intäkter och det blir ett mer logiskt flöde mellan olika avdelningar, säger Fahlstedt.

Ludvig Winberg är personalrepresentant vid Paf och han säger att det varit en tuff tid på Paf.

-Det har varit tryckt stämning och det är aldrig roligt att förlora kolleger, säger han. Fortfarande kan jag tycka att det inte är helt rätt att så många får gå, vi är ändå ett bolag som gör en väldigt stor vinst, så även detta år, säger Ludvig Winberg.

Fler Nyheter

Ny hamn-vd kan dröja till nästa år

Det kan dröja ända till början av nästa år innan hamnbolaget får en ny vd. Det säger bolagets styrelseordförande, Roger Jansson.

"Graverande med så stora belopp"

Stadsdirektör Barbara Heinonen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
-Beloppen är stora och det hela har pågått under en lång tid och det är graverande. Men jag vill diskutera ärendet med stadsstyrelsen först. Så kommenterar stadsdirektör Barbara Heinonen den kritik som riktas mot förre hamnchefen Leif Ahlqvist i en specialrevisionsrapport som beställts av staden.

Svensk text krävs av ministerium

Landskapsregeringen kräver en komplett översättning av en proposition till riksdagen som regeringen i Helsingfors begärt yttrande om. Ärendet gäller förslag till lag om elektronisk fakturering och finansministeriet har endast sänt en översättning av sammanfattningen av propositionens huvudsakliga innehåll.

Lemland-Lumparland avvaktande om samgång

Kommunstyrelsen i Lemland vill avvakta med utredningen om en sammanslagning med Lumparland.

Helikopterbolag söker näringsrätt

Helikopterbolaget Babcock Scandinavian Air Ambulace Ab har nu lämnat in en näringsrättsansökan till landskapsregeringen.

Åtalades för grov ovarsamhet i sjötrafik

Eva Ringbom-Fonsell rapporterar
En man åtalades i tingsrätten i dag för grov ovarsamhet i sjötrafik. Mannen hade enligt åtalet i juni 2017 brustit i försiktighet och orsakat fara för fyra dykare då han anlände med sin båt till ett vrak i åländskt vatten.

Revisorskritik mot hamnchef

- Överväg behovet av en polisanmälan för att utreda möjligt tjänstebrott eller annat brott. Den rekommendationen ges i en specialrevision som Mariehamns stad beställt efter att det i våras framgick att hamnchefen direktupphandlat tjänster av sin sons elföretag.

ÅAB:s tredje kvartal sämre än fjolårets

Ålandsbankens vd Peter Wiklöf ger sin syn på delårsrapporten:
Ålandsbankens rörelseresultat för perioden juli-september 2018 landade på sju miljoner euro. Det är en minskning med tre procent jämfört med tredje kvartalet ifjol då rörelseresultatet var 7,2 miljoner euro.

Dyr räkning för uppsägningstvist

35.000 euro i ersättning för landskapsregeringens rättegångskostander! Det ska en man betala efter att hans krav på ersättning för felaktig uppsägning förkastats av tingsrätten.