Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 06:33
  • Kansliminister Nina Fellman fick svara på betänkandet. Arkivfoto

107 sidor på finska, en på svenska

Landskapsregeringen, LR, fick ett betänkande nästan uteslutande på finska från justitieministeriet för att ge ett yttrande. Det handlade om en arbetsgrupp som har utrett de högsta laglighetsövervakarnas uppgiftsfördelning.

Betänkandet bestod av 107 sidor enbart på finska och sen fanns det en svensk sammanfattning som var en sida lång.

LR skiver i sitt utlåtande att eftersom betänkadet inte har översatts i sin helhet till svenska så kan LR inte ta ställning till annat än det som framgår av den svenskspråkiga sammanfattningen. I sammanfattningen föreslås att laglighetsövervakningen som gäller Ålands självstyrelse ska koncentreras till justitiekanslern och det förslaget tycker LR är bra. Idag har både justitiekanslern och justitieombudsmannen hand om den biten, men lr tycker att det finns fördelar om laglighetsövervakningen koncentreras till kanslern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »