Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2024 - 17:07Uppdaterad: fredag, 25 oktober, 2024 - 17:07

Storägaren: “Glory-projektet visade Hanses kvaliteter”

Beslutet var ömsesidigt och tidpunkten var rätt, säger Viking Lines styrelseordförande och storägare Jakob Johansson om att Jan Hanses lämnar sin vd-post under 2025 för att gå i pension 2026.

Johansson säger att både Hanses och styrelsen har haft en samsyn om successionen i Viking Line och hur den ska hanteras. 

Jan Hanses går över i en roll som rådgivare när den nya vdn är på plats och det tycker styrelseordförande Jakob Johansson är en bra lösning då han anser att den avgående vdn sitter på en unik erfarenhet och lyfter upp Glory-projektet som exempel.  

– Det var ett väldigt svårt projekt med många utmaningar att bygga med mestadels europeiska leverantörer i Kina under pågående pandemi. Där fick vi verkligen se prov på många av Jans unika kompentenser, säger Johansson. 

Jakten på en ny vd för bolaget har dragit igång, men än är det för tidigt att säga något om rekryteringen enligt Johansson. Men förhoppningen är att ha en ny vd på plats under 2025.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »