Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2022 - 17:16Uppdaterad: fredag, 14 januari, 2022 - 13:19

Eriksson: "Helt taget ur luften"

Jomalas tidigare fullmäktigeordförande Anders Eriksson (ÅF) kallade till ett möte med alla landsbygdskommuner enligt ledamot Wille Valve (MSÅ).
 

- I efterhand fick vi läsa i tidningen vad som diskuterats med kommunerna, det vill säga Ömsen. Det finns inget stöd i Jomalas fullmäktige för att ge sig in i Ömsens ägarstrider, säger Wille Valve.

Nu menar han att Anders Erikssons förtroende är förbrukat och att han gått bakom ryggen på Jomalas fullmäktige och kommunstyrelse. Tage Eriksson (C) är det som tagit över ordförandeklubban från Anders Eriksson.

Anders Eriksson tillbakavisar uppgifterna om att han sammankallat något möte för att diskutera Ömsen med landsbygdskommunernas ordförande.

- Det står klart och tydligt i kallelsen att man skulle diskutera ekonomi och skatteprognoser med mera. Att jag skulle kallat ihop för att diskutera Ömsen är inte sant och helt taget ur luften, säger Anders Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »