Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 januari, 2022 - 18:13Uppdaterad: tisdag, 11 januari, 2022 - 19:58
  • ÅHS utreder nu varför en coronasmittad klient på Trobergshemmet trots sin ålder inte fått en tredje dos coronavaccin.

Flera smittade inom äldreomsorgen

Flera klienter inom Mariehamns stads äldreomsorg har testat positivt för covid-19.

Stadens äldreomsorgschef Evelina Grandell-Rosenlund säger att det på tisdagen rörde sig om 6-7 personer och att smitta nu finns i alla enheter.

- Vi gör verkligen allt vi kan för att undvika mer smittspridning. Vi följer direktiv och handlingsplaner och jobbar väldigt systematiskt, säger hon.

På tisdagskvällen meddelade Sunnanberg vårdhem i Saltvik att både personal och flera klienter testats positivt för covid-19.

"Personalen arbetar enligt direktiv från smittskyddet. Läget är ansträngt, men under kontroll. Besök avråds nu under en karantänstid", skriver äldreomsorgschef Maria Knip i ett pressmeddelande.

Som Ålands Radio har rapporterat om har en coronasmittad klient på Trobergshemmet i Mariehamn inte fått sin tredje dos coronavaccin trots personens ålder och andra medicinska riskfaktorer.

- ÅHS håller på att utreda den här frågan, säger äldreomsorgchef Evelina Grandell-Rosenlund som inte känner till huruvida det kan finnas fler liknande fall.

Artikeln har uppdaterats med information från Sunnanberg vårdhem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »