Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 december, 2021 - 10:21Uppdaterad: tisdag, 14 december, 2021 - 12:36

Stadens äldreomsorg behöver mer tilläggsanslag

Nu anhåller stadens äldreomsorgsnämnd om 350.000 euro i extra tilläggsanslag.

Pengarna behövs för att betala de äldreomsorgsplatser staden hyr av andra kommuner och viten från Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i de fall man inte lyckats ordna en plats på boende för färdigbehandlade patienter som vårdats på sjukhus i tid. Som vi rapporterade i oktober äskade man redan då 780.000 extra för att kunna bibehålla den verksamhet man har idag. Äldreomsorgschefen skriver i sin beredning att pandemin också orsakat extra kostnader.

–Sjukfrånvaron ökade med cirka 25 procent. Detta gäller mest lågtröskelfrånvaro, personalen kunde inte befinna sig på arbetsplatsen om de hade förkylningssymtom. Även användning av skyddsmaterial och tätare ombyte av arbetskläder ökade markant, står att läsa i protokollet. Hyran i andra kommuner uppgår till cirka 300.000 och vitena till ÅHS cirka 50.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »