Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 november, 2021 - 14:03Uppdaterad: onsdag, 3 november, 2021 - 17:08
  • Mats Löfström är frustrerad över en långsam snabbutredning. Foto: Pressbild

Frustrerad över långsam snabbutredning

- Jag och många andra riksdagsledamöter samt tjänstemän inom hälsosäkerheten är ganska fundersamma över vad det är som behöver utredas, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Grundlagsutskottet slog fast att de nuvarande inresebegränsningarna förlängs till sista december och att gränstrafiken mellan Åland och Sverige bör granskas på samma sätt som undantagen för de nordliga gränsområdena.

Regeringen menar dock att man behöver utreda om gränsregioner ska få eventuella undantag gällande inresebegränsningar och plockade bort undantaget som gränsen i norr har haft. Mats Löfström är frustrerad över att ärendet tar så lång tid.

- Vi tycker att fakta finns på bordet, man hade redan möjliggjort undantag för en region. Vi förstår inte varför det ska ta så pass mycket tid som det gör. Det känns mycket märkligt att det inte finns en vilja att verkställa riksdagens beslut och det är allvarligt, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »