Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2019 - 13:09Uppdaterad: onsdag, 22 maj, 2019 - 13:36
  • Verksamhetsledare Sofia Enros. Arkivfoto: Ålands Radio.

Regnbågsfyren vill ta HBTQIA-certifiering till Åland

I framtiden kan åländska företag och föreningar komma att HBTQIA-certifieras. Det är i alla fall föreningen Regnbågsfyrens förhoppning.

Sedan en tid tillbaka certifieras allt fler föreningar, företag och myndigheter i Sverige som ett led i ett kunskapshöjande och strategiskt arbete.

-De existerande kunskaperna i bemötande räcker inte alltid till för att vara inkluderande. Det handlar exempelvis om hur man använder språket och bildmaterial. Alla organisationer som möter människor i sitt arbete har nytta av certifieringen, säger Regnbågsfyrens ordförande Moa Rytterstedt.

Regnbågsfyren hoppas nu att man ska kunna ta grundstommen i den svenska modellen till Åland, vilket innebär upprepade utbildningstillfällen under ett fem månader långt program. Under hösten är planen att en anställd ska göra förarbetet inför en projektstart.

-Ålänningar som har genomgått utbildningen när de tidigare arbetade i Sverige säger att de har lärt sig massor. Vi tror att certifieringen skulle betyda mycket för det åländska samhället, säger Sofia Enros, verksamhetsledare för Regnbågsfyren.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »