Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 december, 2012 - 07:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Skattegräns gäller lika för alla

Skattegränsen innebär att de bestämmelser som gäller för import och export i handeln med tredje land också ska tillämpas vid överföring av varor mellan Åland och övriga Finland. Det konstaterar finansminister Jutta Urpilainen i sitt svar på ett spörsmål från riksdagsledamot Elisabeth Nauclér. Frågan gäller varför ålänningar som köper äldre begagnade bilar från riket måste betala en mellanskillnad vid import till Åland och om det är förenligt med grundlagen att tillämpa olika skattesatser för medborgare beroende på om de bor i riket eller på Åland. I svaret konstaterar finansministern att reglerna är förenliga med grundlagen eftersom samma gäller om någon som bor i riket köper och importerar en begagnad bil. Att det kan bli extra kostnader, en mellanskillnad, beror på vilken skatt som gällde när en bil som säljs begagnad köptes för första gången.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »