Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 december, 2012 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:17

Ingen rabatt på vindkraft 2013

Styrelsen för Ålands Vindenergi Andelslag har beslutat att dra in rabatt och ränta till sina 1.300 andelsägare för år 2013. Orsaken är det uteblivna produktionsstödet, lågt elpris samt den avveckling som styrelsen tvingas arbeta emot. -Eftersom lagtinget beslöt att inte fortsätta med produktionsstöd för förnyelsebar energi är den åländska vindkraften helt i händerna på marknadspriset på el, vilket i dag är mycket lågt, säger Henrik Lindqvist, vd för Allwinds AB. Styrelsen för Ålands Vindenergi Andelslag är mycket besviken på det svaga intresse som landskapsregeringen och lagtinget har visat, och med bristen på konkreta handlingar för att en fortsättning av den en gång så stolta åländska vindkraften ska kunna vara möjlig. -Utan produktionsstöd eller en motsvarande lösning så har inte vindkraften någon framtid på Åland och då måste vi avveckla verksamheten, säger Henrik Lindqvist, vd för Allwinds AB.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »