Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 januari, 2013 - 06:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Säsongsinfluensan är här

Nu har den årliga influensan nått Åland, och en del fall har rapporterats till hälsocentralen i Mariehamn. Symptomen är de vanliga: plötslig feber, kroppsvärk och även illamående kan förekomma. I Norge har det rapporterats om många fall av svininfluensa och på Åland följer man med läget. -Vi inväntar direktiv från Institutet för hälsa och välfärd i riket, men som jag förstått det ska det vaccin som många tog 2009 ge ett skydd ifall en epidemi skulle bryta ut, säger klinikchef Birgitta Hermans vid ÅHS. Hon uppmanar allmänheten att bli lika duktig på att tvätta händerna och nysa i armvecket som vi var då svininfluensan härjade. -På det sättet slipper man mycket elände, även magsjuka minskar drastiskt med de enkla metoderna, säger Hermans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »