Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 januari, 2013 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Klart för ny busslinje till Maxinge

Från den första april, lagom till öppnandet av Maxinge center, blir det start för en helt ny busslinje mellan centrala Mariehamn och Kasberget i Jomala. Landskapsregeringen har gett trafiktillstånd till Stadsbussen i Mariehamn AB. Enligt bolagets vd Uffe Grüssner blir busslinjen helt separat från kollektivtrafiken i Mariehamn, men ändå gratis trots att den inte i större grad bekostas med skattepengar. -Upplägget är sådant att affärsidkarna i Maxinge center, och kanske också Kantarellen och Kalmers, är med och finansierar trafiken. Förhoppningsvis också Jomala kommun och Mariehamns stad som också får nytta av linjen, säger Uffe Grüssner. När busstrafiken i staden väl blir avgiftsbelagd igen är tanken också att den här linjen blir det. Till att börja med trafikeras Mariehamn-Kasberget vardagar klockan 11-14 med avgång varje halvtimme. Rutten går längs Gamla Godbyvägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »