Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 augusti, 2018 - 13:25Uppdaterad: tisdag, 28 augusti, 2018 - 17:20
  • Stadsfullmäktige sammanträder i stadshuset i kväll. Arkivfoto.

Stadsfullmäktige diskuterar stadsstyrelsen

Förtroendet för stadsstyrelsen mäts i stadsfullmäktige i kväll. Det handlar om Ålands Framtids anhållan om att deras representant i stadsstyrelsen, Birgitta Johansson, ska avsättas på grund av att hon inte längre åtnjuter partigruppens förtroende.

 Eftersom en enskild ledamot inte kan avsättas föreslår Ålands Framtid att stadsstyrelsen upplöses och att nödvändiga fyllnadsval förrättas.

Enligt stadens kanslichef Emma Dahlén är det möjligt om stadsfullmäktige är enigt. Alternativet är att man tillsätter ett utskott som bereder ärendet som är det sista på kvällens fullmäktigelista. Före det diskuteras bland annat ändringar av stadsplanen för området kring Baltichallen där en friidrottsarena planeras, en motion om att öppna Mariegård som stödboende för äldre och en om utveckling av demensvården.

Stadsfullmäktiges sammanträde sänds direkt över Ålandskanalen med start klockan 18:30.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »