Publicerad: lördag, 17 september, 2016 - 15:06Uppdaterad: onsdag, 21 september, 2016 - 08:35

Tung finländsk förlust i EM-kvalet

Fotboll: Motorvägen till EM-slutspelet i Nederländerna nästa år blev aningen mer krokig för de finländska fotbollsdamerna efter förlust med 2-3 borta mot Portugal igår. Finland öppnade matchen klart starkast och var uppe i 2-0 redan i den 27:e matchminuten efter att Emmi Alanen öppnat målskyttet på straff och Sanni Franssi drygat ut ledningen, men Portugal vände och vann genom ett hattrick av anfallaren Caludia Neto som satte reduceringen bara två minuter efter Franssis 2-0.

Strax före pausvilan kvitterade Claudia Neto på straff och det var också från elva meter som Neto satte tillställningens sista och avgörande mål i den 84:e matchminuten. Åländska anfallaren Adelina Engman spelade inte mot Portugal eftersom hon fyllt sin varningskvot. Finland är fortsatt tvåa i kvalgruppen och möter redan överlägsna gruppsegrarna Spanien borta i den avslutande matchen på tisdag. Portugal, tre poäng bakom finländskorna, gästar då Irland. De sex bästa tvåorna ur de åtta grupperna går direkt till EM-slutspelet medan playoff väntar för de resterande.