Publicerad: söndag, 20 oktober, 2024 - 16:59Uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2024 - 23:45
  • Över 400 åskådare tog sig till Islandia för att titta på IFK:s match. Foto: Elias Svensson

IFK ångar vidare – hemmaseger igen

IFK går på som den berömda ångvälten i division 3. Mälarö HF fick se sig besegrade med siffrorna 8–6 i Islandia efter en svängig match under söndagen.

IFK Mariehamn ångar vidare med helgens hemmaseger framför över 400 åskådare i publiken. Men det var inte självklart att IFK skulle gå segrande ur striden – gästerna bjöd på tufft motstånd.

– Vi visar en ruggig moral i dag, säger poängkungen Alexander Grundström.

Ålänningarna började matchen piggt och kontrollerat – och utdelningen lät sig inte dröjas. Ilmari Suistio slog en öppnande passning från egen blå linje till kaptenen Jesse Kaupinsalo som bröt sig lös och kunde trycka in matchens första mål.

Gästande Mälarö svarade strax efter med att göra 1–1 i poweplay efter att Paavo Yritys dragit på sig en utvisning för hooking. Mälarös Alex Bergkrantz placerade ett säkert handledsskott precis ovanför Henri Aaltovirtas benskydd.

Efter en katastrofstart på den tredje perioden låg IFK under med siffrorna 4–6. Men skam den som ger sig. Alexander Grundström serverade Dominic Ingström som enkelt kunde reducera Mälarös ledning till 5–6.

6–6 dunkade Emil Lassinniemi in till publikens vilda jubel. Exakt en minut senare, när 17 minuter och 33 sekunder av sista perioden var spelad tog IFK åter över ledningen genom Eelis Salovaaras andra mål i matchen.

Alexander Grundström satte slutresultatet 8–6 i öppen bur med tjugo sekunder kvar att spela.

IFK Mariehamn toppar tabellen i Hockeytrean östra med sju raka vinster på sju spelade matcher. Nästa helg möter laget Bålsta HC borta på lördagen och Vallentuna-Ormsta hemma på söndagen.