Publicerad: söndag, 25 september, 2016 - 20:30Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

IFK och RoPS delade på poängen

Fotboll: IFK Mariehamn och RoPS delade på poängen efter 1-1 i Rovaniemi i söndagens ligamatch. IFK tog ledningen redan efter dryga minutens spel genom Diego Assis. Kristian Kojolas långa boll nådde Aleksei Kangasakolkka, vars framspelning turligt studsade fram till Assis som tackade för förtroendet i startelvan igen och satte 1-0. RoPS skulle dock kvittera i den 35:e minuten. Janne Saksela nickade in returen på Robert Taylors friskark som gick klockrent i stolpen bakom Walter Viitala i IFK-målet. IFK tvingades till två byten i den första halvleken och fick också ett mål bortdömt för offside. Både Gabriel Petrovic och Albin Granlund haltade av planen, den senare efter en brutal satsning från RoPS-spelaren Abdou Jammeh. Dever Orgills avslut i mål borde av TV-bilderna att döma aldrig ha vinkats av.
   I den andra halvleken var RoPS närmast ett segermål. Bland flera lägen var Robert Taylor närmast när han prickade ribban med ett distansskott. Båda lagen gick för seger men fick nöja sig med oavgjort och tappad mark i medaljstriden. IFK är fortsatt tvåa, två poäng bakom HJK. Ilves är ny trea, nu bara en poäng bakom IFK när alla topplag har spelat 29 matcher. Diego Assis fick en varning och är därmed avstängd i nästa match hemma mot PK-35 den 2 oktober.