Publicerad: måndag, 1 augusti, 2016 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:13

IFK kvar i toppen trots en poäng på bortaplan

Fotboll: Söndagskvällens möte mellan FC Lahti och IFK Mariehamn slutade 1-1.

Redan i den nionde minuten gjorde Amos Ekhalie mål efter ett förarbete av Dever Orgill. Orgill drev fram bollen genom försvaret och Amos Ekhalie dundrade in målet på returen från målvakten. Efter målet gjorde FC Lahtis ett försök till anfall och i den sextonde minuten gjorde Walter Viitala en räddning på Santeri Hostikkas långskott, men efter 39 minuter gjorde den tidigare IFK-spelaren Duarte Tammilehto en frispark som Walter Viitala inte kunde hålla och Santeri Hostikka var på rätt plats och kunde kvittera. 1-1 var resultatet i halvtid och andra halvlek började med fler initiativ från FC Lahtis sida och i den 63:e minuten träffade Dever Orgill FC Lahti ribban och Amos Ekhalie nickade in returen men var offside. I Tipsligatabellen är det emellertid oförändrat efter helgens matcher då samtliga fem matcher slutade oavgjorda. På söndag tar IFK Mariehamn emot Helsingfors IFK.

Reporter: Erika Pettersson