Publicerad: onsdag, 14 juni, 2017 - 20:29Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2017 - 05:55
  • Inte mycket stämde för Philip Mantilla och övriga i IFK. Arkivfoto

IFK förlorade i Kemi

IFK Mariehamn förlorade bortamatchen mot PS Kemi klara 0-3, tydliga siffror som inte visar hur spelet egentligen såg ut.

Spelmässigt var det IFK som hade mest boll, men förtvivlat svårt att skapa chanser. Egentligen hade dom bara en riktigt het chans och det var när Robbin Sellin nickade stenhårt från fem meter, men Kemis målvakt Oskari Forsman gjorde en fantastisk reflexräddning. Då var ställningen 1-0 efter att Kemi hade gjort mål efter att IFK hade hörna. Filip Valencic fick bollen efter att den nickats bort och han transporterade den över hela planen och kunde placera in första målet.

I den andra halvleken inledde IFK med mycket bollinnehav, men efter dryga 15 minuter kom Kemi upp på offensiv planhalva och fick en hörna och i efterspelet av den kunde Abdoulie Mansally helt omarkerad slå in det andra målet. Kort därefter fick Aleksi Gullsten bollen en bit in på IFK:s planhalva, avancerade framåt och sköt från 18 meter in i ena burgaveln.
Trots förlusten ligger IFK kvar på femte plats med 17 poäng. Nästa match spelas på söndag när jumbon JJK kommer på besök till Mariehamn.