Publicerad: söndag, 25 september, 2016 - 19:57Uppdaterad: lördag, 1 oktober, 2016 - 21:54

FC Åland föll - trillade under strecket

Fotboll: FC Åland förlorade söndagens streckmatch i division 2 hemma mot FC Viikingit med 1-2 och har inte lägre ett säkrat kontrakt i egna händer. Matchen började tufft för hemmalaget som tvingades till ett tidigt byte när lagkapten Johannes Nordström gick ut med smärtor i ena knät efter ett duell. Men Joel Mattsson förde upp hemmalaget i ledningen när han på egen hand slet sig loss och hittade luckan intill målvaktens högra stolpe och placerade in 1-0 till FC Åland i den 27:e spelminuten. Tio minuter in i den andra halvleken kom dock gästernas kvittering när Joel Paatelainen nickade in bollen från nära håll. I den 68:e minuten ökade gästerna på till 2-1 när Joel Paatelainen höll sig framme på en retur efter att hemmamålvakten Craig Wight tippat ett friläge i stolpen. Inbytte Samuel Nordberg fick FC Ålands bästa kvitteringschans när han nådde högst på en frispark med några minuter kvar av matchen, men hans nick räddades av målvakten. Förlusten innebär att FC Åland halkar ned under nedflyttningsstrecket. En poäng skijler upp till både FC Viikingit och EsPa med en omgång kvar att spela. FC Åland avslutar borta mot seriesegrarna FC Honka nästa helg.