Publicerad: lördag, 1 oktober, 2016 - 21:07
  • Åland United blir sexa i Damernas liga

Åland United blir sexa

Åland United slutar på sjätte plats i Damernas liga, det står klart efter den nästsista omgången.

ÅU förlorade hemmamatchen mot FC Honka med 1-2 samtidigt som HJK vann sin bortamatch mot TPS med 1-0. Det innebär att ÅU inte kan passera nuvarande femman Pallokissat eftersom dom har fem poäng mer.
I kvällens match mot Honka så tog gästerna ledningen efter tio minuter genom Henni-Marika Malinen. Efter en knapp halvtimme fick Honka en straff, men den räddades av Marjukka Mikkonen i ÅU-målet. Men ett par minuter senare utökade Marianna Tolvanen till 2-0 för Honka. Den andra halvleken var rätt så avslagen och det verkade mest som om båda lagen väntade på slutsignalen, men på övertid så kom reduceringen när Maja Lindqvist hittta nätmaskorna.