Publicerad: lördag, 10 juli, 2021 - 19:33Uppdaterad: lördag, 10 juli, 2021 - 19:41
  • Ilves firar efter en poäng mot Åland United. Foto: Johan Ågren.

Oavgjort för ÅU mot nästjumbon

2-2 slutade fotbollsmatchen mellan damerna i Åland United och Ilves på WHA.

Lotta Laehteenmaeki i Ilves var först med att ta sig in i målprotokollet när hon gjorde 1-0 i den 11:e matchminuten. Hon fick bollen vid mittcirkeln och kunde driva ostört fram till straffområdet där hon avlossade ett distansskott som smet förbi Christina Dinesson i Åland Uniteds mål.

ÅU blev tilldelade en straff i 41:a minuten där Anna Westerlund blivit nedtryckt av en motståndare och inte kunde hoppa för att nicka en boll och domaren pekade direkt på straffpunkten. Sarah Trocolli placerade den lågt och säkert på målvaktens högra sida. Men Ilves replikerade snabbt två minuter senare när Silja Tuominen dribblade och skruvade bollen i bortre innan domaren blåste för halvlek.

Andra halvlek började trevande och det dröjde 15 minuter in i den innan Monica Hagström kunde kvittera för Åland United med ett skott utanför straffområdets sida. Bollen seglade över målvakten innan den hittade maskorna i gaveln.

2-2 blev slutresultatet för Åland United som innebär en poäng för båda lagen. Ilves ligger kvar näst sist i tabellen med sex poäng. Åland United har nu 24 poäng och det innebär att man klättrar förbi TiPS till en andraplats i ligan på grund av bättre målskillnad, dock har ÅU två matcher mer spelade. Nästa vecka möter ÅU JyPK som ligger just nu sista i tabellen med noll poäng.