Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2013 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Ynglingar fick undantag för körkort

Två ynglingar har fått undantag från åldersgränsen på 21 år för att få ta C-körkort, alltså ett körkort som berättigar till framförande av lastbil eller trafiktraktor. Infrastrukturminister Veronica Thörnroos anser att det finns möjlighet till detta när ansökan som synnerliga skäl anför behovet av ett C-körkort för att utföra entreprenadarbeten inom familjeföretaget med trafiktraktor, som exempelvis snöplogning. Föredragande tjänsteman, byråchef Fanny Granskog anmälde avvikande åsikt och anser att skälen inte är sådant synnerligt skäl som är en förutsättning för undantag och att det dessutom strider mot EU-rätten. Ministern anser dock att det finns utrymme för tolkning. - Och då valde jag att se pragmatiskt på frågan, säger Veronica Thörnroos till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »