• Så här såg Waldorfskolans myshörna ut i juletid 2016. Arkivfoto: Kjell Brändström.
Waldorfskolans kanslist Petra Karlsson intervjuas av Marika Kvarnström
Skoldirektör Mathias Eriksson och utbildningsminister Tony Asumaa intervjuas av Sara Lindroos
Publicerad: tisdag, 20 februari, 2018 - 11:02, uppdaterad: tisdag, 20 februari, 2018 - 16:26

Waldorfskolan förlorar ekonomiskt stöd

Lagen är tydlig, det är kommunen eller huvudmannen som finansierar grundskolan! Det säger utbildningsminister Tony Asumaa med anledning av att Waldorfskolan är missnöjd över att de i och med ändrade landskapsandelar får mindre stöd än tidigare.

Kommunerna hade räknat med att landskapet skulle ta på sig kostnadsansvaret för privata skolor och har inte budgeterat för det i år. Det innebär att Waldorfskolan nu endast får ett stöd på 5.200 euro per elev av landskapet. Men det räcker inte till verksamheten och företrädare för skolan ska nu förhandla om ytterligare stöd från kommunerna.

Enligt Tony Asumaa kommer finansieringen av så kallade ersättande skolor också att diskuteras i samband med den pågående revideringen av grundskolelagen.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.