Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2016 - 06:52
  • Waldorfskolans verksamhet är tack vare en ny donation räddad tillsvidare. Arkivfoto: Ida Jansson.

Waldorfskolan fick ny donation

Nedläggningshotade Waldorfskolan har fått ännu en anonym donation och nu kan man fortsätta sin verksamhet efter årsskiftet.

Det berättar Mathias Pirholt, tf vice ordförande för Waldorfföreningen i Nya Åland i dag.

Hur stor den nya donationen är vill Pirholt inte berätta. Tidigare i höst fick föreningen en annan donation på 10.000 euro.

För tillfället förhandlar Waldorfskolan om ett nytt avtal med kommunerna. Man föreslår att kommunerna betalar en ersättning på 90 procent av det aktuella basbeloppet för en grundskoleelev bosatt i landskapet. Jomala tog ställning till förslaget på sitt senaste kommunstyrelsemöte och konstaterade att ersättningen för dem skulle bli drygt 8800 per elev vilket är mer än kostnaden per elev i de egna lågstadieskolorna. Man föreslår att ett nytt avtalsförslag tas fram som grundar sig på 80 procent av basbeloppet i stället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »