Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 maj, 2019 - 13:07

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Den åtalade, som kom till rättegången utan biträde, erkände brottet men tillade att han inte ansåg att det var en grov stöld. Mannen sade sig också ha ett svagt minne av att fönstret redan var krossat när han kom till bostaden. Att det fanns blod på fönstret med den åtalades DNA-profil kunde enligt honom bero på att han skar sig när han tog sig in i bostaden. Om tingrätten finner att det inte handlar om grov stöld utan väljer att döma den åtalade för hemfridsbrott och snatteri yrkar åklagaren på 2 månaders villkorligt fängelse. Den åtalade ska även ersätta skadorna på fönstret och den tillgripna whiskyn med sammanlagt 248 euro och stå för eventuella bevisnings-kostnader. Dom meddelas den 7 juni kl 15.00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »