Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 15:49
  • Majoriteten i infrastrukturnämnden vill att Ålandsvägens renovering skjuts upp till efter sommaren 2017. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Vill inte renovera Ålandsvägen sommartid

Påbörja renoveringen av Ålandsvägen i Mariehamn hösten 2017 i stället för i vår. Det föreslog moderaten Lennart Isaksson på infrastrukturnämndens möte i går.

Infrastrukturdirektörens förslag var att nämnden skulle godkänna anbudshandlingarna så arbetet med Ålandsvägen kunde bjudas ut, men Isaksson lade ett motförslag som bland annat innebar att arbetet med etapp ett skulle pågå från hösten 2017 till våren 2018 och att etapp två skulle påbörjas hösten 2018, så vägarbetet inte skulle störa turistsäsongen. Förslaget var också att omarbeta anbudshandlingarna så första etappen bjuds ut som en enda entreprenad där alla arbeten ingår. Isakssons förslag vann med rösterna 5-3 och ärendet återremitterades.

Infrastrukturnämnden beslöt också att anhålla om en stadsplaneändring för att möjliggöra en framtida försäljning av det tidigare äldreboendet Mariegård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »