Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 december, 2018 - 06:48
  • En ny ekonomichef ska rekryteras. Arkivfoto

Vill ha personal i ÅHS-styrelse

Tehy har skickat in en skrivelse till styrelsen för Ålands hälso- och sjukvård. Sjukskötarfacket vill att en personalrepresentant ska få närvaro- och yttranderätt på styrelsens möten.

ÅHS-styrelsen delgavs skrivelsen på sitt möte på fredagen men fattade inget beslut gällande den.
På mötet tillsattes också en arbetsgrupp som ska rekrytera en ny ekonomichef till ekonomienheten efter Marie Lövgren som sagt upp sig. I gruppen sitter hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson, vice ordförande Ingrid Johansson och ledamoten Runar Karlsson.
Vidare informerades styrelsen om att Pajunen från och med 2019 ska börja ha möten med kommunerna två gånger i året för att diskutera vårdfrågor, och så var fastighetsverkets vd Stefan Rumander med på mötet för att diskutera fastighetsfrågor med styrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »