Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 april, 2020 - 06:20Uppdaterad: måndag, 6 april, 2020 - 14:01
  • Torbjörn Björkman, Ålands skogsvårdsförening. Arkivbild.

Viktigt att skogsindustrin fortsätter som vanligt

Det är fortfarande viktigt att hålla igång verksamheten i skogarna trots coronapandemin som påverkar flera andra branscher.

Detta skriver finlandssvenska skogsvårdsföreningarna och centralförbundet SLC i ett pressmeddelande. Men det handlar inte om en oro att coronaviruset skulle påverka industrin, menar Torbjörn Björkman, verksamhetsledare för Ålands skogsvårdsförening.

- Det handlar mer om att uppmärksamma om skogens betydelse för hela Finland och att det är viktigt att hålla igång verksamheten. Man vet ju inte vad framtiden för med sig. Men som det ser ut nu ska vi klara det ganska bra, säger Björkman.

- Vi är inte i samma behov av att människor rör sig fritt. Även om det är stängda gränser går det att exportera produkter och varor, säger Torbjörn Björkman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »