Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 maj, 2013 - 08:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Viking Grace nominerad för pris

Viking Lines gasdrivna passagerarfärja Viking Grace är nominerad till det norska Nor-Shipping-priset för energieffektivitet. Viking Grace är världens första stora passagerarfärja som drivs med naturgas, LNG. Vinnaren utses den 4 juni och priset delas ut av norska kronprinsen Haakon. Viking Grace har konkurrens av tre andra fartyg, världens största containerfartyg, 400 meter långa Marco Polo, som med hjälp av en ny skrovform, ny typ av roder och effektiva maskiner får ner energiförbrukningen med 30 procent. Norska Fjord Line bygger två färjor som ska gå i trafik på Danmark och drivas med LNG-motorer. Den tredje konkurrenten är ett PSV-fartyg med eldrift. PSV-fartyg är fartyg som kör förnödenheter till oljeriggar och plattformar till havs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »