Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 januari, 2018 - 16:03Uppdaterad: onsdag, 10 januari, 2018 - 16:11
  • För en vecka sen flyttade Veikkaus ut, om ett halvår kan dom vara tillbaka, hoppas kansliminister Fellman. Foton Frippe Granlund och Rasmus Olin

Veikkaus troligen tillbaka om ett halvår

Om ett halvår är Veikkaus troligen tillbaka på Åland. Kansliminster Nina Fellman, socialdemokrat, träffade idag inrikesminister Paula Risikko i Helsingfors och båda är inställda på att lösa Veikkausfrågan till Ålands fördel säger Nina Fellman.

-Paula Risikko har gett i uppdrag till sina tjänstemän att tillsammans med Polisstyrelsen och landskapsregeringen ta fram underlag för en överenskommelseförordning för eventuella lagstiftningsändringar som kan behövas på Åland och i riket, säger Nina Fellman.

På den politiska nivån är det helt klart att Veikkaus ska kunna vara kvar i framtiden och Nina Fellman säger att man nu också ska arbeta för att det inte ska uppstå liknande situationer.

- Vi beräknar att det tar ungefär ett halvår att genomföra. Vi diskuterade en del detaljfrågor, men det är något som juristerna hos inrikesministeriet och hos oss måste titta på. Det kommer helt säkert att uppstå frågor om hur exakt ska vi göra det här för att det ska bli bra, säger Nina Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »