Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 april, 2018 - 11:30Uppdaterad: måndag, 16 april, 2018 - 11:33
  • Christian Nordas, vd på Ålands vatten. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Vattenförbrukningen fortsätter att öka

Läget är oförändrat när det gäller vattenförbrukningen på Åland och innan tjälen helt har släppt är det svårt att se exakt var det finns läckor i systemet.

Det säger Ålands vattens vd Christian Nordas som förra veckan berättade att vattenförbrukningen inom Ålands vatten Ab:s distributionsområde har ökat med elva procent i mars jämfört med samma månad förra året. Det innebär en ökning med drygt 18.000 kubikmeter eller motsvarande 580 kubikmeter per dygn. Han uppmanar alla, både kommuner och privatpersoner att ha extra koll vid misstanke om vattenläckage.

- Vi kan inte just nu se att det är någon specifik kommun eller plats där det läcker extra mycket. Det finns lite överallt, säger han.

Om det blir en torr och varm sommar efter detta kan det bli påföljder.

- Det blir mer stress på systemen. Det kan bli lägre tryck för dem som bor längst bort i ledningarna. På längre sikt till hösten påverkas sjöarna och vattennivåerna också.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »