Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2011 - 14:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Varnar för fjärravlästa elmätare

Fjärravlästa elmätare som finns i många hem på den åländska landsbygden har visat sig vara en möjlig brandfara. Nu varnar Ålands elandelslag sina kunder för att förvara tändbara eller explosiva material och vätskor i närhet av mätarcentralen. Orsaken är att terminalen för fjärravläsning av elmätaren i några fall har gått sönder och då har det lett till värmeutveckling och rök i mätarcentralerna. I alla fallen där enheterna har brännskadats har de också självslocknat. Elandelslaget har kommit fram till att problemet beror på en kondensator i sändarenheten. Vad som ska göras åt problemet är ännu inte klart.Fjärravlästa elmätare i Mariehamn har däremot inte de här problemen.-Våra elmätare är av ett annat fabrikat och de har inte haft sådana problem, säger Mikael Nordlund vid Mariehamns elverk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »