Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2011 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vårdö vill ha bro för att öka inflyttning

Vårdö kommun vill ha en bro istället för Töftöfärjan och menar att det även skulle gagna landskapet i form av minskade driftskostnader samt att två av Ålands största vajerfärjor istället kan användas till någon annan kortrutt. Kommunfullmäktiges ordförande Anders Englund menar att en bro skulle öka inflyttningen till Vårdö så att den redan positiva befolkningssiffran skulle kunna fortsätta stiga. Man har under den senaste mandatperioden byggt ut vatten och avloppsledningarna så att det finns utrymme för nyinflyttade att använda dem och dessutom funderar Vårdö kommun just nu på om det finns möjlighet att bygga fler hus och om redan befintliga privata hus kan hyras ut till människor som vill ha Vårdö som sin nya hemkommun.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »