Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2022 - 10:26Uppdaterad: torsdag, 17 november, 2022 - 13:05
  • Vårdö bibehåller skatten. Arkivbild.

Vårdö ska utreda vidare om sopfraktioner och behåller skatten

Fullmäktige i Vårdö vill ha en närmare utredning av besparingsmöjligheterna gällande antalet sopfraktioner.

Kommunstyrelsen hade föreslagit inför fullmäktige att antalet sopfraktioner skulle minskas till årsskiftet, så att det vid kommunens återvinningsstationer samlas in och hanteras endast brännbart restavfall för energiutvinning och metall för återvinning samt glas för återvinning eller deponi, med hänvisning till
avsaknad av fungerande producentansvar för bland annat återvinningsbart papper och förpackningsavfall på Åland. Ärendet återremitterades alltså till kommunstyrelsen för ytterligare utredning.

Fullmäktige tog också beslut om skattesatserna för nästa år och de blir oförändrade. Det betyder att inkomstskatten är 19 procent, den allmänna fastighetsskatten är 0,10 procent, för stadigvarande bostad noll procent och för andra bostadsbyggnader 0,9 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »