Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 september, 2024 - 12:09Uppdaterad: tisdag, 17 september, 2024 - 12:27
  • Oasen boende och vårdcenter. Arkivfoto.

Jomala vill ha input från Oasenkommuner inför eventuellt övertagande

Hur många och vilken typ av platser vill medlemskommunerna ha i framtiden om Jomala kommun tar över som huvudman för kommunalförbundet Oasen?

Det undrar kommunstyrelsen i Jomala och man vill ha svar senast den 15 oktober.

Kommunstyrelsen skickar också ett avtalsutkast till medlemskommunerna för utlåtande.  

Förslaget är att övriga medlemskommuner säljer sina andelar till Jomala som därefter avvecklar förbundet och tar över som huvudman. Under en övergångsperiod har varje kommun rätt att nyttja samma antal andelar som idag och nuvarande kostnadsfördelning tillämpas. Senare ändras det antal platser kommunerna köper till en ny fördelning som respektive kommun kan bestämma, och från det datumet betalar varje kommun för sitt antal beställda platser, utan att man räknar detaljerat på nyttjandet. “Om ett avtal kan nås finns möjlighet för Jomala att utveckla Oasen till ett modernt boende som tillhandahåller de olika typer av boende som kommunerna behöver”, står att läsa i kommunstyrelsens protokoll.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »