Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 december, 2021 - 06:01Uppdaterad: tisdag, 14 december, 2021 - 08:09

”Var dröjer rapporten om ungdomsmottagningen?”

När offentliggörs rapporten om en ungdomsmottagning på Åland? Det undrade Simon Påvals (Lib) under lagtingets frågestund i måndags.

Han ställde frågan första gången i september och fick då till svar att rapporten ska presenteras under detta år och att det ska synas i budgetförslaget för 2022. Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) sade att det treåriga projektet för barns och ungdomars hälsa är en följd av den. Men Simon Påvals var inte nöjd med svaret.
- Nu står vi sista arbetsveckan innan nyår och inget har offentliggjorts. Är åtgärderna i budgetförslaget baserat på en hemlig rapport? frågade han.
Annette Holmberg-Jansson svarade att det handlar om tidsbrist och att rapporten måste göras om eftersom KST måste involveras. Simon Påvals anser att processen behöver bli offentlig före årsskiftet.

- Annars är det sannerligen något allvarligt på gång, sa han.

- Det är många rapporter som inte kommit på exakt datum och det har inte varit nåt allvarligt bakom det. Vi arbetar stenhårt med den här frågan, sa Annette Holmberg-Jansson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »