Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2013 - 06:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Vanligt med provanställningar

Det blir allt vanligare att en tillsvidareanställning inleds med en prövotid på några månader. Syftet är att arbetstagaren och arbetsgivaren ska kunna lära känna varandra i lugn och ro se om den anställde är rätt person för jobbet. En sådan provanställning kan avbrytas när som helst av arbetstagaren eller av arbetsgivaren om det finns sakliga skäl. Och arbetarskyddsinspektör Henning Karlsson poängterar att det inte finns några garantier för att en provanställning ska övergå till en tillsvidareanställning. -Man får inte häva en provanställning på grund av graviditet, sexuell läggning eller annat som kan ses som diskriminerande. Men annars är det fritt fram att bryta avtalet för bägge parter, säger Henning Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »