• Blir det president Niinistö eller någon annan som får öppna nästa lagtingsår? Följ valvakan i Ålands Radio den 28 januari. Arkivbild Rasmus Olin.
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35

Valvaka sänds direkt i ÅRTV

Hur röstar ålänningarna i det finländska presidentvalet? Och vad visar de rådgivande folkomröstningarna om kommunindelningen? Det kan ni följa i en direktsänd valvaka i Ålands Radio, på Ålandskanalen samt över webben alandsradio.ax på söndag den 28 januari med start klockan 19.00.

I programmet deltar bland annat lantrådet Katrin Sjögren, kansliminister Nina Fellman, talman Gun-Mari Lindholm och representanter från de åländska partierna och kommunerna. Vi hör lokala kommentarer om presidentvalet samt får regelbundna resultatuppdateringar. Dessutom får vi direktrapporter från Helsingfors.

Valvakan följer också den rådgivande folkomröstningen om kommunindelningen som genomförs i Brändö, Eckerö, Hammarland, Saltvik, Sund och Vårdö, där invånarna får svara på frågan om man ska fortsätta som självständig kommun.

-Det som är extra kul med den här sändningen är att vi har reportrar på plats i flera kommuner som därifrån ger rapporter direkt i tv, säger redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson, och tillägger att den här typen av sändningar en viktig del Ålands public service-bolagets uppdrag.

Fler Nyheter

Norra Medis måste flytta på grund av mögel

Medis rektor Siv Ekström intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Medis måste flytta från sin lokal i Norrböle på grund av mögel. Det är vävnings- och keramikverksamheten som verkat i lokalen, och nu säger rektor Siv Ekström att mögelproblemen blivit så stora att man inte kan stanna i lokalen.

Kö till dagis i Mariehamn

Behovet av barnomsorgsplatser i Mariehamn är ansträngt. Nu finns två lediga platser och cirka 25 ansökningar om plats från december till februari.

Italiens statsskuld oroar Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström besökte i början av veckan Rom tillsammans med en delegation från riksdagens stora utskott.

Polisen grep våldsam person på hotell

Polisen grep i natt en person som varit våldsam och hotfull i lobbyn på ett hotell.

Nu har Air Leap börjat flyga med avtalsenligt flygplan

Så här sade Per-Erik Cederqvist på landskapsregeringen i fredags efter att han pratat med Transportstyrelsen:
Det var en Saab 340 som lyfte från Mariehamns flygplats i morse klockan 06.40 för att flyga till Arlanda. Det bekräftar man på flygplatsen och det innebär att Air Leap nu börjat flyga med ett avtalsenligt plan.

Allt fler betalar för läxhjälp

Charlotta Wallén intervjuas av Tomas Tornefjell:
Allt fler familjer i riket har börjat köpa privatundervisning åt sina barn, det rapporterar Svenska Yle. På Åland växer också efterfrågan på läxhjälp och andra former av studiehjälp åt barn och ungdomar.

En person förd till sjukhus efter krock

En personbil och en cyklist var inblandade i en trafikolycka i Mariehamn Hindersböle idag strax efter klockan 17.

Markbrand i Bertbyviksskogarna

UPPDATERAD. Strax efter 14 i dag kom larm om markbrand i skogen mellan Bertbyvik och Orrdalsklint.

Man anmäld för olämpligt beteende vid Lilla Holmen

Polisen har fått in anmälningar om en man som begått sedlighetsbrott vid Lilla Holmen i Mariehamn. En person för vilken stämde överens med signalementen påträffades, greps och förhördes i ärendet under lördagen.