Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35Uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35
  • Blir det president Niinistö eller någon annan som får öppna nästa lagtingsår? Följ valvakan i Ålands Radio den 28 januari. Arkivbild Rasmus Olin.

Valvaka sänds direkt i ÅRTV

Hur röstar ålänningarna i det finländska presidentvalet? Och vad visar de rådgivande folkomröstningarna om kommunindelningen? Det kan ni följa i en direktsänd valvaka i Ålands Radio, på Ålandskanalen samt över webben alandsradio.ax på söndag den 28 januari med start klockan 19.00.

I programmet deltar bland annat lantrådet Katrin Sjögren, kansliminister Nina Fellman, talman Gun-Mari Lindholm och representanter från de åländska partierna och kommunerna. Vi hör lokala kommentarer om presidentvalet samt får regelbundna resultatuppdateringar. Dessutom får vi direktrapporter från Helsingfors.

Valvakan följer också den rådgivande folkomröstningen om kommunindelningen som genomförs i Brändö, Eckerö, Hammarland, Saltvik, Sund och Vårdö, där invånarna får svara på frågan om man ska fortsätta som självständig kommun.

-Det som är extra kul med den här sändningen är att vi har reportrar på plats i flera kommuner som därifrån ger rapporter direkt i tv, säger redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson, och tillägger att den här typen av sändningar en viktig del Ålands public service-bolagets uppdrag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »