• Blir det president Niinistö eller någon annan som får öppna nästa lagtingsår? Följ valvakan i Ålands Radio den 28 januari. Arkivbild Rasmus Olin.
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35

Valvaka sänds direkt i ÅRTV

Hur röstar ålänningarna i det finländska presidentvalet? Och vad visar de rådgivande folkomröstningarna om kommunindelningen? Det kan ni följa i en direktsänd valvaka i Ålands Radio, på Ålandskanalen samt över webben alandsradio.ax på söndag den 28 januari med start klockan 19.00.

I programmet deltar bland annat lantrådet Katrin Sjögren, kansliminister Nina Fellman, talman Gun-Mari Lindholm och representanter från de åländska partierna och kommunerna. Vi hör lokala kommentarer om presidentvalet samt får regelbundna resultatuppdateringar. Dessutom får vi direktrapporter från Helsingfors.

Valvakan följer också den rådgivande folkomröstningen om kommunindelningen som genomförs i Brändö, Eckerö, Hammarland, Saltvik, Sund och Vårdö, där invånarna får svara på frågan om man ska fortsätta som självständig kommun.

-Det som är extra kul med den här sändningen är att vi har reportrar på plats i flera kommuner som därifrån ger rapporter direkt i tv, säger redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson, och tillägger att den här typen av sändningar en viktig del Ålands public service-bolagets uppdrag.

Fler Nyheter

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.

Elevassistenterna ökar

Skolpsykolog Johanna Welander intervjuas av Marika Kvarnström:
Enligt Ålands statistik och utredningsbyrå finns det 104 elevassistenter i grundskolan på Åland. Det är en ökning med elva assistenter från år 2014, då det fanns 93 elevassistenter i landskapet. Och en ökning med 20 anställda från år 2011.

Stor uppslutning för Kökarbutik

Tf kommundirektör Johan Rothberg intervjuas av Axel Eriksson
Ett 80-tal kökarbor samlades i går kväll till ett möte för att diskutera möjligheterna att driva en butik i kommunen.

Regeringen fick fortsatt förtroende

Kansliminister Nina Fellman intervjuas av Owe Sjöblom
Landskapsregeringen fick fortsatt förtroende när lagtinget i dag röstade om det yrkande om misstroende som oppositionen lämnat.