• Blir det president Niinistö eller någon annan som får öppna nästa lagtingsår? Följ valvakan i Ålands Radio den 28 januari. Arkivbild Rasmus Olin.
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35

Valvaka sänds direkt i ÅRTV

Hur röstar ålänningarna i det finländska presidentvalet? Och vad visar de rådgivande folkomröstningarna om kommunindelningen? Det kan ni följa i en direktsänd valvaka i Ålands Radio, på Ålandskanalen samt över webben alandsradio.ax på söndag den 28 januari med start klockan 19.00.

I programmet deltar bland annat lantrådet Katrin Sjögren, kansliminister Nina Fellman, talman Gun-Mari Lindholm och representanter från de åländska partierna och kommunerna. Vi hör lokala kommentarer om presidentvalet samt får regelbundna resultatuppdateringar. Dessutom får vi direktrapporter från Helsingfors.

Valvakan följer också den rådgivande folkomröstningen om kommunindelningen som genomförs i Brändö, Eckerö, Hammarland, Saltvik, Sund och Vårdö, där invånarna får svara på frågan om man ska fortsätta som självständig kommun.

-Det som är extra kul med den här sändningen är att vi har reportrar på plats i flera kommuner som därifrån ger rapporter direkt i tv, säger redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson, och tillägger att den här typen av sändningar en viktig del Ålands public service-bolagets uppdrag.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening