• Blir det president Niinistö eller någon annan som får öppna nästa lagtingsår? Följ valvakan i Ålands Radio den 28 januari. Arkivbild Rasmus Olin.
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 05:35

Valvaka sänds direkt i ÅRTV

Hur röstar ålänningarna i det finländska presidentvalet? Och vad visar de rådgivande folkomröstningarna om kommunindelningen? Det kan ni följa i en direktsänd valvaka i Ålands Radio, på Ålandskanalen samt över webben alandsradio.ax på söndag den 28 januari med start klockan 19.00.

I programmet deltar bland annat lantrådet Katrin Sjögren, kansliminister Nina Fellman, talman Gun-Mari Lindholm och representanter från de åländska partierna och kommunerna. Vi hör lokala kommentarer om presidentvalet samt får regelbundna resultatuppdateringar. Dessutom får vi direktrapporter från Helsingfors.

Valvakan följer också den rådgivande folkomröstningen om kommunindelningen som genomförs i Brändö, Eckerö, Hammarland, Saltvik, Sund och Vårdö, där invånarna får svara på frågan om man ska fortsätta som självständig kommun.

-Det som är extra kul med den här sändningen är att vi har reportrar på plats i flera kommuner som därifrån ger rapporter direkt i tv, säger redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson, och tillägger att den här typen av sändningar en viktig del Ålands public service-bolagets uppdrag.

Fler Nyheter

Markbrand orsakades av engångsgrill

En liten markbrand uppstod under lördagsförmiddagen på ett berg vid Dalkarby träsk i Jomala. En engångsgrill tros vara orsaken till branden.

Tappade kontrollen över fordonet och körde in i lyktstolpe

Vid 16-tiden idag inträffade en trafikolycka i korsningen Lemlandsvägen-Örtvägen.

Läkarens tips: släck inte törsten med alkohol

Mogens Lindén intervjuas av Lukas Jacobson.
Det är viktigt att vara varsam med hur mycket alkohol man dricker enligt Mogens Lindén, klinikchef på ÅHS.

Eventuellt unga pojkar bakom gårdagens markbrand

Det har inkommit uppgifter från vittnesberättelser att det skulle handla om unga pojkar. Det säger överkonstapel Eva Fellman angående den misstänkt anlagda markbranden i Godby, Finström igår.

Färre fästingar och mördarsniglar men fler getingar

Jörgen Eriksson intervjuas av Lukas Jacobson.
Det är en dålig sommar för fästingar och mördarsniglar men en bättre för getingar. Tack vare torkan ser vi mindre fästingar och mördarsniglar i sommar.

Hyresvärd kan tvingas åtgärda varma lägenheter

Janne Eriksson intervjuas av Tomas Tornefjell.
- Många hyresgäster som lider av varma lägenheter hör av sig till oss för att få veta om det finns någon gräns för hur varmt det får vara i en lägenhet under sommaren.

Polisen varnar för bluffmejl

Polisen varnar för ett bluffmejl som en ålänning anmält att denne fått.

Finström erbjuder betesmark

Finströms kommun har bestämt sig för att gratis erbjuda djurägare i behov av tilläggsbeten fyra av kommunens markområden i Godbytrakten.

Mer tid att söka tjänsten som omsorgsdirektör

Ålands omsorgsförbund förlänger ansökningstiden till tjänsten som omsorgsdirektör.