Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2018 - 09:39
  • Geta, Sund och Finström går eventuellt ihop till en kommun. Nu vill man ha förslag på vad den kommunen i så fall skulle kunna heta. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Vad ska kommuntrio heta?

Vad ska en eventuell ny sammanslagen kommun bestående av Geta, Finström och Sund heta?

Den frågan vill kommunerna ha hjälp med och på biblioteken i Finström och Sund samt på kommunkanslierna i Geta och Sund har kommunerna satt fram lådor dit den som vill kan lämna sina namnförslag. Senast den 26 februari ska förslagen vara inlämnade och det går också bra att skicka dem med e-post eller vanlig post. I samband med presidentvalet den 28 januari finns förslagslådorna på plats i kommunernas vallokaler.

Finströms kommundirektör Erik Brunström skriver i ett pressmeddelande att de invånarmöten som hölls utgående från Siv Sandbergs kommunindelningsutredning lockade många åhörare. I Finström deltog cirka 60 personer och i Geta och Sund deltog cirka 35 personer på varje ställe. Gemensamt uppföljningsmöte hålls den 5 april och inom april ska beslut om en eventuell samgång fattas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »