Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 06:15Uppdaterad: måndag, 11 februari, 2019 - 09:42
  • De fyra kandidaterna Harry Sanfrid Backström, Lisa Enckell, Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand svarade på frågo Foto: Felix Quarnström
  • Jan-Erik Berglund ställer frågor till kandidaterna Foto: Felix Quarnström
  • Många intresserade var på plats Foto: Felix Quarnström

Väckelserörelser och samkönat äktenskap i biskopsdebatt

Igår hölls den första av fyra paneldebatter inför Borgå stifts biskopsval i Margaretagården i Mariehamn. Valet äger rum den nittonde mars, och debatten var ett tillfälle för Ålands ungefär sjuttio elektorer att möta kandidaterna och höra deras ståndpunkter i ett antal frågor.

De fyra kandidaterna Harry Sanfrid Backström, Lisa Enckell, Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand svarade på frågor om så väl himmelens existens och väckelserörelser som om samkönade äktenskap och Ålands självstyrelses roll i församligs- och stiftefrågor.
- Vem som än blir vald kommer att behöva vara förankrad i den grundläggande tron men också diplomatisk. Inom Borgå stift finns många olika strömmningar, liberala och konservativa, så biskopen behöver kunna vara en ledare, sade Katarina Gäddnäs, en av de präster och elektorer som närvarade.

 

Debatten sänds i Ålandskanalen idag klockan 11:00 och 21:00

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »