Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 november, 2021 - 17:25Uppdaterad: tisdag, 2 november, 2021 - 09:52

Uppmanar aktieägare att stöda nyemission

Aktieägarföreningen Viking rf. som representerar en större grupp aktieägare i Viking Line ställer sig positiv till nyemissionen och rekommenderar sina medlemmar och även övriga aktieägare i Viking Line att utnyttja sin teckningsrätt.

-Priset för de nyemitterade aktierna kommer att vara 8 euro styck och det är ett förmånligt pris i förhållande till dagens börskurs, säger Patric Wiik som är tf. ordförande i aktieägarföreningen Viking rf i ett pressmeddelande.

Han säger också att om någon väljer att inte utnyttja sin teckningsrätt så finns det möjlighet att sälja den vidare till någon annan och få en ersättning för det istället.

- Det är glädjande att se hur styrelsen ser på framtiden och andas framtidstro. Offensivt förhållningssätt till marknaden är precis vad vi inom aktieägarföreningen har önskat oss hela tiden. Nu ser jag att vi strävar efter samma mål och det är skönt att veta att bolagets framtid ser ljus ut, säger Patric Wiik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »