Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2022 - 22:00Uppdaterad: fredag, 4 november, 2022 - 13:19

Upplägget inte unikt enligt tillträdande radio-vd

Tidigare i dag blev det klart att Heidi Grandell-Sonck blir redaktionschef och ansvarig utgivare och att Fredrik Sonck blir vd på Ålands Radio och Tv.

De båda är gifta med varandra och tillträder den första januari. Fredrik Sonck, som i och med vd-rollen sitter på den politiskt valda styrelsens förtroende, ska även jobba redaktionellt, som reporter på deltid. Han menar att liknande upplägg finns på andra platser.

–För det första måste man säga att det är så här på vissa andra medier, till exempel Svenska Yle, där den ansvarige utgivaren också är direktör. Jag kommer inte in som någon politruk eller ekonom utan uttryckligen som journalist. Blir det problematiska frågor måste jag sträcka upp händerna och hänvisa till journalistreglerna och backa, säger Fredrik Sonck.

De båda menar också att det finns ännu en säkerhetsmekanism i det kommande upplägget.

–Skulle Fredrik av någon anledning missa är det mitt uppdrag som ansvarig utgivare att sträcka upp händerna och säga till, säger Heidi Grandell-Sonck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »