Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 december, 2021 - 07:06Uppdaterad: torsdag, 23 december, 2021 - 07:49

Ung man döms till fängelse för flera brott

En ung man i 20-årsåldern har dömts till 20 dagars fängelse för en rad olika brott som skedde under andra halvan av 2020.

I september körde mannen en bil i Mariehamn med knappt en promille alkohol i blodet och han var även påverkad av narkotika. Mannen saknade dessutom körkort och körde en bil som hade körförbud. I november hade mannen haft med sig 1,3 gram hasch och en cigarett med en blandning av hasch och tobak när han kom från Sverige.

Ålands tingsrätt har kommit fram till att detta är bevisat.

Däremot förkastas två åtal. I det ena fallet åtalades mannen för att ha försökt sälja narkotika till en person som vid tillfället var 14 år. Detta ska ha hänt 2018 och då var den åtalade 15 år fylld men inte 18 år. Det andra förkastade åtalet handlade om olaga hot. Mannen åtalades för en händelse som skedde 2019. Han ska enligt åtalet hotat en då 12-årig pojke att döda honom och hotat honom med våld. Tingsrätten kom fram till att dessa två åtal inte kan styrkas och därför förkastas de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »