Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 juni, 2021 - 07:53Uppdaterad: tisdag, 8 juni, 2021 - 09:27
  • Nu får resenärer tycka till om bokningsreglerna. Arkivfoto.

Tyck till om bokningsregler

Nu är det allmänhetens tur att ge synpunkter på landskapsregeringens förslag till bokningsreglerna för skärgårdstrafiken.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att läsa och lämna sina synpunkter till oss. Vi passar på att nå ut till allmänheten under högsäsongen när flest resenärer kommer i kontakt med bokningsreglerna, säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob).
Landskapsregeringen har sett över bokningsreglerna genom projektet Enklare regler och en referensgrupp och remissinstanser har fått tycka till och nu är det alltså allmänhetens tur.

Synpunkter kan lämnas fram till och med den 31 juli 2021. Därefter ska landskapsregeringen ta till sig synpunkterna och se över reglerna igen utifrån dem. Efter att referensgruppen granskat eventuella ändringar är det sedan dags för landskapsregeringen att fatta beslut om hur bokningsreglerna ska lyda år 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »