Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 juni, 2021 - 14:40Uppdaterad: torsdag, 17 juni, 2021 - 17:24
  • Turistföretagare förutspår att vi trots allt får se en hel del folkvimmel i sommar. Foto Tomas Tornefjell

Turistföretagare spår en bättre sommar

Sommaren blir bättre än förra året och fler finländska gäster hittar till Åland än tidigare. Den uppfattningen har flera turistföretagare Ålands Radio talat med. Gunilla Karlsson är ägare av Ålandsresor, för dem har bokningarna börjat röra på sig rejält.

–För ungefär en månad sedan satte det igång, vi får många förfrågningar om cykel och bilpaket via skärgården och det är såklart från Finland de kommer, säger Gunilla Karlsson. Åland Hotels ser också ett uppsving i bokningarna.

–Vi ser ett jättestort intresse för boende på hotell i Mariehamn, framför allt juli ser bra ut. Bokningarna kommer tidigare i år, jag tror det bottnar i en lust att resa och att man vågar och vill komma till Åland, säger vd Caroline Lepistö.

De finländska gästerna väger inte upp för tappet från svenskt håll, men på sikt tror Tomas Sundberg som driver Eckerö golf att det kan bli bra.

–Överlever man pandemiåren tror jag att det kan bli jättebra om man lyckas få de finländska gästerna att komma tillbaka i framtiden, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »